Brezplačna dostava za naročila nad 190€.

Shopping Cart

0

Your shopping bag is empty

Go to the shop
POGOSTA VPRAŠANJA O ESCENTRIC MOLECULES
 1. ZAKAJ VONJA DIŠAVE NE ZAZNAM OZ. GA ZAZNAM ZELO NEŽNO?

Po navadi to vprašanje zastavijo ljudje za dišavo Molecule 01. Razlogov pa je lahko več:  a) Edina sestavine dišave Molecule 01 je aroma molekule imenovane Iso E Super. To je ena izmed sestavin sveta parfumerije, kot na primer mošus, na katero so določeni ljudje zelo občutljivi in jo vonjajo izrazito močno, medtem ko jo drugi komaj, da zaznajo ali pa sploh ne. Večina ljudi, pa ta vrste sestavin zaznava v normalnih vrednostih.  b) Stvaritelj dišav Escentric Molecules, Geza Shoen opisuje molekulo Iso E Super, kot: »Less an aroma than an effect which lends an indefinable radiance of the wearer.« Gre torej za eno izmed »magičnih« in celo malo skrivnostnih kvalitet Iso E Super, katera v nekem trenutku izgine in je ne vonjamo, potem pa se skrivnostno spet pojavi in vse diši po njej. Razlog za to tiči v tem, kako se molekula poveže z našimi vohalnimi receptorji. c) Nekaj možnosti tudi obstaja, da imate t.i. anosmijo ali »neobčutljivost na vonj«, ali pa hyposmio. Anosmija se lahko pojavi zaradi različnih faktorjev, ki vplivajo na vohalne receptorje (npr. takrat, ko ste prehlajeni in imate neprehoden nos, vnetje sinusov ali v sezoni alergij). Neobčutljivost na vonjave se kdaj pojavi tudi po prebolelem virusu.

   Hyposmia je ravno tako ena izmed neobčutljivosti na vonj, samo, da je ta nekoliko bolj pogosta. Določeni ljudi enostavno ne zaznavajo oz. zelo slabo zaznavajo določene sestavine, kot na primer mošus ali Iso E Super. Naj povemo, da je v večini primero to neko prehodno stanje in le začasno. Redni uporabniki dišave Molecule 01 lahko postanejo s časoma manj občutljivi in bodo dišavo težje zaznali, v teh primeri priporočamo, da si vzamejo »pavzo« in za kakšen mesec prenehajo uporabljati Molecule 01.

   V kolikor menite, da vonj Molecule 01 izredno težko zaznavate, vam priporočamo dišavo Escentric 01, katera vsebuje 65 % molekule Iso E Super, poleg pa so dodane še druge sestavine, ki so namenjene temu, da vonj molekule izboljšajo in poudarijo. Lahko bi rekli, da Escentric 01 povzdiguje Iso E Super na višji nivo. S tem lahko tudi ljudje, ki same Iso E Super ne zaznavajo dobro, doživijo to poezijo vonjev.

   1. ZAKAJ IMA NOVO KUPLJENA DIŠAVA DRUGAČNO BARVO, KOT TISTA, KATERO SEM KUPIL/A PREJŠNJIČ?

   Občasno se pojavi vprašanje, zakaj je dišava drugače barve kot tista, ki sem jo imel/a prej. Najprej naj vas pomirimo, da vas ne rabi nič skrbet. Odgovor je preprosto zaradi same narave arome-molekule, kjer se lahko ena serija dišav malenkost razlikuje v barvi od druge serije. Baza katero uporabljajo pri izdelavi je oljčno olje, katerega barva pa varira iz sezone v sezono.

   1. KAKŠNA JE RAZLIKA MED DIŠAVAMI ESCENTRIC IN MOLECULE?

   Vse dišave Escentric Molecule se osredotočajo na aromo-molekule v posameznemu paru: 01 (Iso E Super), 02 (AMBROXAN), 03 (Vetiveryl acetat), 04 (Javanol) in 05 (Kašmir).

   Razlika med Molecule in Escetric dišavami pa je v tem, da so Molecule narejene samo iz ene same sestavine in to je aroma molekule, torej ali Iso E Super (Molecule 01), Ambroxan (Molecule 02), Vetivery acetat (Molecule 03), Javanol (Molecule 04) in Kašmir (Molecule 05). Medtem, ko dišave Escentric poleg svoje arome molekule vsebujejo še dodatne sestavine, ki dišavo povzdignejo na višji nivo (vključujejo namreč kar 14-16 drugih sestavin), kar pa jih dela veliko bolj intenzivne.

   1. ALI SO ESCENTRIC MOLECULES EAU DE TOILETTE ALI EAU DE PARFUM?

   Vse dišave znamke Escentric Molecules so Eau De Toilette (torej toaletne vode).

   1. SO TESTIRANE NA ŽIVALIH?

   Noben od produktov znamke Escentric Molecules ni testiran na živalih.

   1. VSEBUJEJO KAKRŠNEKOLI SESTAVINE, KI SO ŽIVALSKEGA IZVORA?

   Izdelki, ne vsebujejo nobenih sestavin, ki bi bile živalskega izvora.

   1. VSEBUJEJO FTALATE?

   Ne. Lahko potrdimo, da dišave ne vsebujejo ftalatov. (KAJ so ftalati: Ftalati so skupina sintetičnih kemikalij s širokim spektrom uporabe, ki sega od potrošniških do industrijskih izdelkov. Ftalate zaradi njihove široke uporabe najdemo skoraj povsod v našem okolju. Vsi ftalati niso bili temeljito proučeni, nekateri pa so dokazano škodljivi za naše zdravje, saj lahko na primer motijo naše hormonske sisteme in povzročijo alergije. Uporaba nekaterih ftalatov je zato v Evropi in po svetu že regulirana).

   1. ZAKAJ DIŠAVE NIMAJO ZAMAŠKA OZ. POKROVČKA?

   Stekleničke so namensko oblikovane brez pokrovčka oz. zamaška. To je del filozofije in dizajna znamke Escentric Molecules.

   Leave a comments