Brezplačna dostava za naročila nad 190€.

Shopping Cart

0

Your shopping bag is empty

Go to the shop
KAJ SO ESCENTRIC MOLECULES IN KAKO IZBEREM PRAVO?

ESCENTRIC MOLECULES

svoj obstoj dolguje molekuli arome, ki v naravi ne obstaja. Iso E Super je bil ustvarjen v laboratoriju leta 1973. Zunaj sveta parfumerije je ostal neznan vse do lansiranja Escentric Molecules, čeprav njegova izmuzljiva prisotnost lebdi v relativno nizkih koncentracijah v ozadju številnih dišav za moške in ženske. Med parfumerji je cenjen zaradi svojega žametnega učinka. Ko je parfumer Geza Schoen prvič povohal Iso E Super v izolaciji, je nekaj kliknilo. »Spoznal sem, da je skupni imenovalec vseh dišav, ki so mi bile všeč, ta, da vsebujejo velik odmerek te molekule. Iso E Super je zelo nenavaden. Nikoli ga ne moreš dobiti dovolj. En "povoh" in hočeš celo stekleničko. To je kot droga." Schoen je začel eksperimentirati in ustvaril dišave, ki so vsebovale Iso E Super v nezaslišanih razmerjih. Neke noči je šel še dlje. Ko se je s prijateljem odpravil na pijačo, je predlagal, da naj nase ne poškropijo ničesar drugega kot samo molekulo arome – molekulo Iso E Super. Učinek je bil takojšen. Komaj sta sedla v bar, je pristopila ženska, da bi vprašala o njuni dišavi. Ko se je Schoen pogovarjal z njo, je postalo jasno, da je povezava med dišavami, ki so ji bile všeč, tudi velik odmerek Iso E Super. Schoen je spoznal, da je odkril nekaj fantastičnega. Njegov predlog je bil drzen. Ustvaril bi dve dišavi v poklon temu skrivnostnemu atraktantu. Ena dišava bi vsebovala 65 % molekule brez primere. Preostali del formule bi sestavljale sestavine, ki bi poudarjale njegovo slabo osvetljeno razpoloženje (Escentric 01) Če je bila to radikalna poteza, je bila druga dišava popolnoma nekonformistična. Vseboval bi le molekulo Iso E Super. "Mislil sem, da bo ta všeč samo umetnikom, čudakom, tujcem." (Molecule 01) Motil se je. Od lansiranja leta 2006 so bile Escentric Molecules fenomen. Schoen je prvemu paru dišav, 01, sledil z dišavami 02, 03, 04 in leta 2020 s petim parom, Escentric Molecules 05. Vsak par se osredotoča na tiste redke molekule arome, ki imajo sijaj in globino značaja, da so samostojne.

KOLEKCIJA  M+

Molecule 01 je postala kultni fenomen, razglašena je bila za dišavo 21. stoletja. Ljubezenska pesem do minimalizma. Najbolj minimalistična dišava, katero sestavlja le ena sama molekula – Molecule 01. Naslednja najbolj minimalistična dišava pa je Molecule 01 + 1 dodatna sestavina. To je kolekcija Molecule +. Geza se je začel spraševati, ali obstaja kakšen drug način za igranje z Molecule 01. »Kaj če bi lahko vzel molekulo in ji dodal samo še eno čudovito sestavino ter videl, kako skupaj plešeta v steklenički?« Zdaj Molecule 01 dobi plus ena. V šestih različnih vonjih (M01+ Mandarin, M01 + Patchouli, M01 + Iris, M01 + Ginger, M01 +Black Tea in M01 + Guaiac Wood).

 

KOMU SO NAMENJENE, ZAKAJ SO TAKO ZELO POSEBNE?

Dišave Escentric Molecules so unisex dišave, torej so namenjene tako ženski kot moški populaciji. Nobenega pravila ni, saj na vsakem posamezniku razvijejo svoj specifičen vonj. Skupno pa jim je to, da jih ljudje že na daleč prepoznajo. Poseben efekt Molecule je tudi ta, da uporabnik sam sebe po določenem času ne vonja več, medtem ko bodo ljudje okoli njega še vedno zaznavali to poezijo arome molekule. Ravno ta efekt jih dela posebne. Ljudje smo si različni in zato nam odgovarjajo različni vonji. Nekateri imajo raje sladke, spet drugi prisegajo na sveže ali celo bolj lesne odtenke dišav. V tem segmentu ponuja Escentric Molecules izredno bogat repertuar. Vse skupaj ponujajo 16 različnih dišav.

KAKO IZBRATI PRAVO ZASE?

Pri izbiri dišave je ključnega pomena, da damo dišavi dovolj časa, da se razvije na naši koži. Vsaka dišava potrebuje svoj čas, da razvije pravi vonj. In ker je to najbolj pomemben dejavnik so pri Escentric Molecules razvili linijo Discovery Setov. Gre za komplete pomanjšanih verzij dišav, s katerimi lahko resnično dobro potestiramo, kateri vonj najbolje funkcionira na naši koži. Vsak izmed kompletov vsebuje viale v velikosti 2,5 mL, kar je povsem dovolj, da vsako izmed dišav dodobra preizkusite. Seti so razdeljeni po linijah:

Poleg zgoraj navedenega so pri Escentric Molecules lansirali tudi komplete, ki vsebujejo malenkost večje stekleničke in so izjemno popularni ravno zaradi svoje praktičnosti in prikupnosti. Seti vsebujejo stekleničke po 8,5 mL in glede na obstojnost dišav jih boste imeli kar dolgo časa:

KAKŠNA JE RAZLIKA MED ESCENTRIC, MOLECULE TER MOLECULE+?

Glavna razlika se kaže že v sami sestavi dišav. Molecules so sestavljene le iz ene same sestavine, medtem ko so Escentrici sestavljeni iz molekule para ter dodatnih 14-16 sestavin. Pri najnovejši kolekciji M+ pa je poleg legendarne molekule Iso E Super dodana le ena dodatna sestavina.

Ljudem, ki imajo radi bolj diskretne dišave, priporočamo vonje Molecule ali Molecule+, medtem ko bodo dišave Escentric idealne za tiste, ki imajo radi bolj intenzivne vonje

Leave a comments