Brezplačna dostava za naročila nad 190€.

Shopping Cart

0

Your shopping bag is empty

Go to the shop
ZAKAJ SUPERGE MOACONCEPT?

KAJ JE MOACONCEPT ? ZAKAJ STAVIJO NA KROŽNOST GOSPODARSTVA IN TRAJNOST ?

MOACONCEPT je italijanska znamka urbane obutve, ki je skupaj z Benefit Society lansirala projekt My Own Action (od tod tudi ime znamke MOA = My Ow Action). Gre za nov krožni projekt, ki vključuje zbiranje rabljenih superg svojih ali tujih blagovnih znamk, da bi jih namenili recikliranju in ponovni uporabi. Moaconcept ponuja udobne in urbano modno navdahnjene superge. Prodajajo se v 200ih trgovinah po Italiji in Evropi po maloprodajnih cenah od 170 do 250 evrov.

V ta namen so v Firencah postavili dva zabojnika (Used Sneaker Collectors), ki sta namenjena zbiranju rabljenih in starih superg.  Zavržene oz. zbrane superge so delno namenjene recikliranju – s podporo podjetij, namenjenih recikliranju in predelavi specifičnih komponent, kot je na primer guma podplatov, pa tudi za mestna igrišča ali podobne namene, delno pa so stare superge namenjene ponovni uporabi, zahvaljujoč se sodelovanjem s podjetji, ki izdelke razkužijo in razdelijo tistim, ki jih najbolj potrebujejo.

Blagovna znamka je že sodelovala pri ponudbi sodobnih kolekcij superg s srednjim/visokim položajem. Med svojimi preteklimi pobudami je razvil kolekcijo sodelovanja z The Walt Disney Company ter z mladimi in prihajajočimi umetniki, vključno s TV Boy. Poleg mota My Own Action jih spremlja tudi trditev »Let's Pair Up!« saj se moramo tako kot par čevljev tudi ljudje »združiti« z našim planetom, da zagotovimo boljšo prihodnost za vse.

»Projekt My Own Action predstavlja našo konkretno zavezo k širjenju besede o pomembnosti zmanjševanja vplivov na okolje, ki jih povzroča modna industrija. V ta projekt krožnega gospodarstva želimo aktivno vključiti našo skupnost, za to pa moramo ravnati odgovorno in trajnostno Z medsebojnim sodelovanjem. To je le prvi korak, za katerega upamo, da ga bomo lahko razširili na preostalo Italijo in Evropo," je dodal, Matteo Tugliani, CEO of Moaconcept

V preteklih letih je MOACONCEPT potrdil svojo zavezanost in družbeno odgovornost z ukrepi v podporo skupnosti in s projekti, katerih cilj je zmanjšati vpliv emisij CO2 na okolje, vključno s pozornostjo in večjim nadzorom dobavne verige, ter se zavezuje, da bo še naprej ohranjal del svoje proizvodnje v Italiji.

"Ponuditi modo brez vpliva je nemogoče, vendar je iskanje novega ravnovesja z manjšim vplivom na okolje dobra alternativa," je komentiral Matteo Tugliani, CEO, MOA. "Za Moaconcept je 90 % usnja, ki ga uporabljamo, recikliranega s certifikatom GRS. Raje imamo podplate iz naravnega kavčuka, ki manj onesnažujejo okolje. Vse od kolekcije fall-winter 2023/2024 pa uporabljamo tudi podloge iz bambusovih vlaken."

ZAKAJ SMO V CLICHÉJU IZBRALI SUPERGE MOACONCEPT?

Že ob prvem srečanju s supergami Moaconcept smo bili nad njimi naravnost navdušeni. Prevzel nas je njihov brezčasni in božanski dizajn, izjemno natančna in kakovostna izdelava in to, kako zelo so predani svoji viziji in cilju po spremembah v modni industriji. Misel na to, da bi lahko Sloveniji ponudili povsem nove modele superg nas je vodila naprej in odločili smo se, da to izpolnimo! Njihovo poslanstvo sovpada z našim, njihov stil sovpada z našim in kombinacije CLICHÉ kosov in njihovih superg so fantastične.

Superge so izdelane v Italiji in tokrat vam predstavljamo pet različnih modelov iz pomladno/poletne kolekcije 2024. Za vse tiste, ki imate raje bolj klasične in nevpadljive barve imamo za vas superge v beli, črni in peščeni barvi. Za vse tiste malo bolj drzne, pa sta na voljo barvi fuksia in kraljeva modra.

Leave a comments